Sportovní událost s nádechem historie, to představuje La Regata delle Antiche Repubbliche Marinare - Aktuálně o Itálii | Co se děje v Itálii

italie-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Sportovní událost s nádechem historie, to představuje La Regata delle Antiche Repubbliche Marinare

Amalfi, Janov, Pisa a Benátky, čtyři v minulosti slavné starověké námořní republiky, které spolu soupeřily o vojenskou a ekonomickou kontrolu nad Středomořím. Definice "námořní republika" odkazuje na přístav ve městě (zejména italském), který ve středověku po desátém století prosperoval díky svým námořním
činnostem, což vedlo k jejich politické a ekonomické nezávislosti. Tyto dny slávy jsou však již dávno pryč, ale silná konkurence mezi městy zůstává. A není lepší příklad, než unikátní a exkluzivní událost s dlouholetou tradicí, která odráží historii těchto úžasných měst... každoroční závod lodí La Regata delle Antiche Repubbliche.
Závodu ve skutečnosti vždy předchází slavnostní průvod, známý pro jeho cenné středověké kostýmy typické pro námořní éru, které přispívají rozhodujícím způsobem představit prostředí a význam závodu. Čtyři námořní města nabídnou drahé polychromie (technika zdobení uměleckých děl, jejíchž úlohou je zvýšení estetického zážitku daného předmětu), které jsou reprodukovány ze starých modelů vlajek, trubek a bubnů. Každá skupina má za úkol si pamatovat a tlumočit epizody a postavy spojené s námořní historií svého města a její role v oblasti Středozemního moře.
Poté každé město vybere osm nejsilnějších veslařů a jednoho kormidelníka. Každé město má svou vlastní loď, z nichž každá váží 760 kilogramů a měří 11 metrů. Zdobená je charakteristickým stylem a barvou pro každé město: Amalfi modrá, Janov bílá, Pisa červená a Benátky zelená. Vlajky umístěné na přídi, spolu se symbolem každého města, můžou pomoci účastníkům akce také k identifikaci plavidel. Amalfi symbolizuje okřídlený kůň, Janov drak, Pisu orel a Benátky okřídlený lev. Samotný závod Regata delle Antiche Repubbliche Marinare, který odráží historii těchto úžasných měst, a které se mohou pochlubit dlouhou námořní tradicí, se organizuje na trase dlouhé 2 km. Koná se jednou za rok během jednoho dne a to od května do července v jednom ze čtyř měst, která se střídají v jeho pořádání. Cílem této akce je evokovat dávnou rivalitu mezi stávajícími námořními republikami. Z této rivality se však postupně stala sportovní soutěž mezi čtyřmi městy, které se účastní regaty. Pokud můžete, zkuste navštívit alespoň jednou v životě tento závod nejen jako sportovní akci, ale pro ten pocit, kdy se dávná historie přenese do reálného života. V letošním roce se bude konat již 57. ročník v Amalfi dne 3. června 2012. 

 

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje