Ice-cream Festival ve Florencii... nevyhnutelná zastávka pro ty, kteří neodolají magické chuti italské zmrzliny - Aktuálně o Itálii | Co se děje v Itálii

italie-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Ice-cream Festival ve Florencii... nevyhnutelná zastávka pro ty, kteří neodolají magické chuti italské zmrzliny

Itálie, jakožto jedna z významných turistických destinací, přitahuje návštěvníky nejen svými památkami, ale i pro její gastronomii. Někteří do této země cestují jen proto, aby se seznámili s jejími kulinářskými tradicemi. Například v metropoli italského Toskánska se bude konat nejen pro gurmány velice očekávaná a atraktivní událost, kde srdcem celé akce bude 100% italský výrobek a hlavní roli na ní bude hrát zmrzlina. Ano, tušíte správně, od středy 23. do neděle 27. května 2012 se Florencie přemění "z kolébky renesance" na "kolébku zmrzliny" a bude hostit festival věnovaný právě této pochoutce... Ice-cream Festival. 
A právě na něm budete mít jedinečnou příležitost objevovat stále nové a nové chutě zmrzliny. Od těch 
tradičních, až po ty exotické. Festival zmrzliny - nebo jak italové říkají "gelato" se bude konat na všech ulicích a náměstích v historickém centru Florencie. V programu festivalu nechybí mistrovské kurzy, ochutnávky, výstavy, ale i četné aktivity pro děti. Organizátoři odhadují, že festival navštíví více než 400 tisíc lidí. A hlavně očekávají, že se změní názor zahraničních turistů, pro které je italská kuchyně spojená především s pizzou a špagetami. I v letošním roce bude klíčovým bodem "Firenze zmrzlinová karta", oficiální karta, která bude poskytovat návštěvníkům možnost těšit se z neuvěřitelného degustačního zážitku. Lze ji zakoupit v informačních centrech v Piazza Santa Maria Novella, Piazza della Repubblica a Piazza Strozzi. Novinkou jsou prodloužené hodiny, budky budou otevřeny každý den od 12:00 hod do 24:00 hod, s cílem poskytnout návštěvníkům více času prožít festival v každém jeho aspektu. Itálie je jedinou zemí na světě, kde zmrzlina pokrývá 55% trhu, díky jejímu rozsáhlému pokrytí, historií, tradici a hlavně zvyku "chodit na zmrzlinu". Proto se předpokládá, že Ice Cream Florence Festival se stane každoroční událostí.

 

  

 


 

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje