Carloforte se těší... GIROTONNO 2012 je zpět - Aktuálně o Itálii | Co se děje v Itálii

italie-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Carloforte se těší... GIROTONNO 2012 je zpět

Již po dobu devíti let se na Sardinii opakuje událost, která se točí kolem tuňáka. V malebném prostředí města Carloforte, které se nachází v populární turistické destinaci na ostrově San Pietro, se bude v době od 31. května do 3. června 2012 konat mezinárodní festival jídla, dobrého vína a především kvalitního tuňáka, který se do povědomí všech dostal jako GIROTONNO 2012.
Tento festival, známý též jako "festival červeného tuňáka", vzdává roční hold tradici lovu tuňáků a to
prostřednictvím objevování kultury, zábavy, hudby, přehlídek, konferencí, diskusí a kulturních aktivit, kde jídlo a víno je jen jedním z lákadel. Ale především zde kuchaři ze všech koutů světa připravují výběr jídla z tuňáka, které je poté vyhodnoceno skupinou národních a mezinárodních novinářů a potravinářských odborníků. Ti poté společně rozhodnou, který pokrm považují za ten nejlepší recept. Také se zde bude konat mezinárodní kulinářská soutěž, ve které kuchaři z celého světa budou soutěžit v přípravě pokrmu z nejkvalitnějšího masa tuňáků. Girotonno nabízí také dobrou šanci poznat Carloforte (které má dlouhou historii spojenou s lovem tuňáků), nádherný ostrov, krásné pláže, promenádu, projít se mezi některými drobnými stavbami z osmnáctého a devatenáctého století, nebo objevovat staré město, obklopené troskami zdí, které byly postaveny za účelem bránit Carloforte od invaze barbarů.
Festival Girotonno, na kterém se mísí různé tradice a kultury Středozemí, vznikl v roce 2003. Této fascinující show se účastní stovky diváků, ale především významní mezinárodní šéfkuchaři, kteří spolu soutěží v přípravě originálních receptů, jehož hlavní složku tvoří tuňák. Ať už syrový, vařený nebo grilovaný. Tyto chutné pokrmy jsou doplněny ušlechtilými víny a nakonec mezinárodní porota složená z novinářů a odborníků na jídlo a víno posuzuje vítěze. Jsou to krásné čtyři dny událostí, které navíc zahrnují kulturní, umělecké, enologické a gastronomické setkání, stejně jako živou hudbu, vystoupení, diskuse, konvence a představení životního stylu námořníků. Dalším protagonistou akce je "tonnara", typický soubor rybářských sítí používaných především při lovu tuňáků.

 

 

 

 

 

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje