Vyvrcholením oslav Svatého týdne na Sicílii bude akce známá jako The Dance of Devils - Aktuálně o Itálii | Co se děje v Itálii

italie-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Vyvrcholením oslav Svatého týdne na Sicílii bude akce známá jako The Dance of Devils


Není snadný úkol podílet se na velkém počtu svátků, které se konají během Svatého týdne na Sicílii. Navíc se každá vesnice, obec, či město jinak podílejí na slavnostních obřadech. Některé se vyznačují pomalým procesím, jiné se oslavují za radostných, tichých, ale i pohřebních tónů kapel. A pro ty, kteří se chtějí zúčastnit více neobvyklých událostí je tu město Prizzi, které se nachází v italské provincii Palermo. Právě zde oslavy Svatého týdne vyvrcholí na Velikonoční neděli rituálem středověkého původu, který je znám jako The Dance of Devils. Do povědomí místních obyvatel se dostal pod názvem "U Ballu dei Diavuli". Tato událost ve světě nevídaná je středověká tradice vázána na více primitivní křesťanství, které znovu prožívá svoji náboženskou horlivost v zastoupení boje "dobra proti zlu".
Hlavními znaky představení The Dance of Devils (alegorie o věčném boji mezi dobrem a zlem) jsou 3 postavy v kostýmu... dva ďáblové a jedna smrt. Ďábel je oblečený v kostýmu barvy červené, na obličeji má velkou červenou masku, na obličeji velké zuby, velký jazyk a nos, rozparky na oči a dva obrovské rohy na hlavě. Smrt je oblečená v kostýmu barvy žluté a nosí masku kůže. Všichni bloudí ulicemi města, ohrožují "své oběti" a od kolemjdoucích vybírají poplatky za jediným účelem a to narušit veškeré náboženské aktivity. Jejich hlavním cílem je však zmařit setkání vzkříšeného Krista a Panny Marie. Poté, co jsou však ďáblové v odpoledních hodinách poraženi, se stav obnoví.
I tento v Itálii unikátní groteskní "tanec ďábla", který se koná o Velikonocích hluboko v sicilském vnitrozemí v středověkém městě Prizzi (vzdáleného 84 km na jih od Palerma) a který každým rokem přiláká desetitisíce návštěvníků, musíte vidět a zcela jistě byste si ho neměli nechat ujít.

 

 

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje