Užijte si japonskou kulturu ve Florencii - Aktuálně o Itálii | Co se děje v Itálii

italie-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Užijte si japonskou kulturu ve Florencii

Japonské festivaly jsou tradiční slavnostní příležitosti. Některé festivaly, které mají své kořeny v čínských festivalech, ale prošly výraznými změnami, jak se "míchali" s místními zvyky. Některé z nich jsou však tak odlišné, že se ani vzdáleně nepodobají těm původním festivalům, i přes sdílení stejného jména a datumu. Existují také různé místní festivaly, jako například ten ve Florencii, při kterém město přivítá japonskou kulturu, jídlo a umění.
Festival Giapponese, známý také jako Nimi Festival Giapponese, je každoroční oslava japonské kultury, který se koná od 8. do 9. prosince 2012 na Stazione Leopolda (první vlakové nádraží postavené ve Florencii, které je nyní používáno jako místo pro setkání, konference a různé akce - nachází se v ulici Viale Fratelli Rosselli na Viali di Circonvallazione). Festival každý prosinec od roku 2009 organizuje japonské kulturní sdružení, také známé jako LAILAC, které tak poskytuje jeho návštěvníkům nejen kurzy japonštiny, ukázky vaření, tanec, zpěv, origami, kaligrafie, shiatsu masáže, demonstrace bojových umění, ale i hudbu, pop-kulturu, kulinářskou kulturu anebo i fotografické výstavy. Florencie má tak možnost na japonském festivalu znovu objevovat stará umění a kulturu z východu, který má bohatý program zahrnující tradiční hudbu, módu, bojová umění a filozofii. Návštěvníci si také mohou vyzkoušet kimona a připojit se k řadě čajových obřadů, účastnit se seminářů, výstav, divadelních představení, módních přehlídek a také yuzen, což je malování na hedvábí. Na festivalu také vystoupí Toshio Hosokawa, který je jednou z význačných osobností mezinárodní soudobé hudby. Stejně jako někteří z jeho krajanů i on je v jeho kompozičním stylu poháněn touhou dosáhnout syntézy mezi úspěchy
"Evropské avant-garde" a ethno tradice své rodné země, a to i s použitím tradičních nástrojů patřících do hudebního dědictví domorodých Japonců.

Místo konání:
Stazione Leopolda
Viale Fratelli Rosselli, 5
50144 Florence, Italy 055 212622

 

 

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje