Starověký Vánoční trh Oh Bej - Oh Bej se tak jako každý rok opět bude konat v Miláně - Aktuálně o Itálii | Co se děje v Itálii

italie-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Starověký Vánoční trh Oh Bej - Oh Bej se tak jako každý rok opět bude konat v Miláně

Každý rok 7. prosince se v Miláně slaví svátek svatého Ambrože, patrona města. Sv. Ambrož, jehož rodné jméno bylo Aurelio Ambrogio, se narodil ve městě Trier, v Porýní (mezi 334 a 339) a zemřel v Miláně v roce 397. Zde se v roce 374 stal biskupem a je považován za jednoho ze čtyř lékařů katolické církve. Proto je den 7. prosince v Miláně tak velmi významnou a populární událostí pro všechny občany města. Událostí, která je slavena náboženskými obřady, kulturními akcemi a veletrhy. Svátku svatého Ambrože je dokonce věnován i starověký Vánoční trh (řemeslný jarmark)... Oh Bej! Oh Bej!
Oh bej! Oh bej! (volně by se dalo přeložit jako: "oh tak hezké, ach tak hezké") je nejdůležitější a tradiční vánoční veletrh v Miláně, který se koná od 7. prosince (den patrona města) do následující neděle. Veletrh je také neformálně známý jako "Fiera di Sant'Ambrogio" nebo také jako Saint Ambrose Fair a koná se v různých oblastech Milána. Do roku 1886 byl umístěn v Piazza Mercanti (v okolí Duomo), 1886 - 2006 v Basilica di Sant'Ambrogio a od roku 2006 byl přemístěn do oblasti hradu Castello Sforzesco, který stojí na Piazza Castello v severozápadní části historického centra města. Nejtypičtější zboží, které se prodává na Oh Bej! Oh bej! jsou sladkosti a vánoční pochoutky, řemeslnické výrobky, jako vánoční ozdoby, hračky, starožitnosti, suvenýry a různá "veteš". Veletrh bývá obvykle přeplněn návštěvníky, což je částečně proto, že po svátku Saint Ambrose okamžitě následuje The Immaculate Conception - Neposkvrněné početí Panny Marie (italský národní svátek). Oh Bej! Oh Bej! - Fiera di Sant'Ambrogio 2012 je jednou z hlavních ročních událostí ve městě a nabízí tu největší šanci, jak vyzkoušet všechny tradiční italské sladkosti a typické produkty, a jak se dostat do tradiční kouzelné atmosféry starověké Itálie, plné světel, zvuků, vůní a barev. Jedině zde máte tu jedinečnou příležitost vychutnat si historii a tradice Milána.

 

 

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje