Začátek listopadu ve Florencii se ponese v duchu Mezinárodního bienále FLORENS 2012 - Aktuálně o Itálii | Co se děje v Itálii

italie-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Začátek listopadu ve Florencii se ponese v duchu Mezinárodního bienále FLORENS 2012

Vzpomenete si ještě na trávník na náměstí Piazza San Giovanni? A kopii Michelangelova Davida vztyčenou na výběžku katedrály? Tak to byl rok 2010 a konal se první ročník Florens. Tyto momenty dokázaly přilákat do Florencie více než 200 000 účastníků. O dva roky později, druhý ročník, nabízí nejen větší potenciál, ale i větší očekávání. A to v době od 3. do 11. listopadu 2012, kdy se bude konat Mezinárodní bienále kultury a životního prostředí FLORENS 2012. Místem konání se stane jedna z nejpopulárnějších občanských staveb v Itálii, která představuje "nejlepší syntézu občanské architektury 14. století", středověký opevněný palác v centru Florencie na Piazza della Signoria... Palazzo Vecchio.
Biennale Internazionale dei Beni Culturali e Ambientali Florens 2012 (letošní rok se koná pod názvem: Kultura, kvalita života) je kulturní akce, která se zaměřuje na stěžejní kulturní produkce. Stává se místem setkání nejdůležitějších vnitrostátních a mezinárodních kulturních činitelů z bankovních nadací, univerzit anebo uměleckých veletrhů, aby zde mluvili a převážně rozvíjeli své nové myšlenky a návrhy. Zahrnuje množství konferencí, přednášek a akcí u kulatých stolů se zaměřením na kulturu a roli, kterou hraje ve společnosti. Florens 2012 se snaží získat dalekosáhlou mezinárodní pozornost díky tématům, jimiž se zabývá, včetně hospodářství kulturních a environmentálních aktiv. Konečným cílem je nabídnout inovativní, strategické a operativní nápady, a tím přispět ke kulturnímu systému jak v současné Itálii, tak i v zahraničí. Projekt Florens 2012 je nakonfigurován jako platforma sjednotit organizace a jednotlivce, kteří se zabývají vztahem mezi ekonomikou a kulturou, a věří, že dlouhodobé vyhlídky pro hospodářský růst musí být pevně založeny na revitalizaci kultury. Program Florens 2012 poskytuje mezinárodní fórum pro environmentální a kulturní dědictví, některé z těchto iniciativ jsou podporovány a udržovány různými kvalifikovanými organizacemi, které podepsaly dohody o partnerství s nadací Florens. 

 

 

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje