Buďte na pláži sami - jeďte do toskánské Maremmy - Aktuálně o Itálii | Co se děje v Itálii

italie-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Buďte na pláži sami - jeďte do toskánské Maremmy

Ne každý turista miluje zalidněná letoviska, obří hotelové komplexy a stánky s koktejly a zmrzlinou na každém půlkilometru pláže. Mezi cestovateli najdete spoustu lidí, kteří vyhledávají pravý opak - nedotčenou přírodu a klid. Místem, kde se tito lidé budou cítit jako v ráji, je bezesporu Maremma v  Toskánsku v Itálii.

Národní park Maremma je jedním z posledních divokých kousků italského pobřeží. Můžete se tu celý den povalovat na opuštěné pláži, kam skoro nikdo nechodí; můžete pozorovat divoké moře a stovky vodních ptáků,  které odtud ještě nevyhnali turisté, nebo si vyjdete na procházku do skal a zarostlých kopců, které lemují desetikilometrový pás nedotčeného pobřeží.

Pobřeží Maremmy je přístupné po jediné silnici, která vede z vesnice Alberese do vesničky Marina di Alberese. V ní se nezapomeňte zastavit v informačním středisku maremmského parku. Občas totiž bývá příjezdová silnice do Maremmy uzavřená,  na což vás v infocentru pochopitelně upozorní. Také zde seženete informace o otevřených stezkách v kopcích nad pláží - v létě bývají některé z nich uzavřeny. Můžete si tu také objednat mikrobus, který vás proveze nejhezčími místy národního parku.

Vydáte-li se z Mariny di Alberese podél pobřeží k jihu, narazíte asi po půldruhém kilometru na oblast, kterou využívají nudisté. Další postup vás přivede až do kouzelné zátoky Cala di Forno, sevřené mezi vápencovými skalami. Když se z Mariny di Alberese pustíte opačným směrem k severu, dorazíte do míst, kde do moře ústí řeka Ombrone. V okolí se rozprostírají přirozená slaniska se vzácnou flórou a vodními ptáky.

V horách nad pobřežím se rozprostírá síť několika zajímavých turistických stezek, nejoblíbeněší z nich nese název Le torri (Okruh věží). Turisté se po ní dostanou k ruinám dvou strážních věží, které tu toskánští vévodové postavili ve středověku.

Do Maremmy je nejlepší vyrazit v období od 15. září do 15. června, kdy bývá otevřena naprostá většina stezek. I v hlavní sezóně si tu však přijdete na své - slunění na opuštěné, krásné pláži je nezapomenutelný zážitek.

 

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje